La importancia del calçat en SPINNING®

En aquesta entrada del zenkiu Blog, us volem explicar els avantatges i la importància d’un dels elements en la indumentària de tot practicant de SPINNING®, EL CALÇAT.

Dins de la indumentària que es podria recomanar per una classe de les característiques del SPINNING®, com pot ser un culotte, roba tècnica, volem parlar sobre el calçat que és un dels més oblidats pels usuaris i que creiem que pot ser dels més importants a causa dels inconvenients que pot causar no portar-lo i els avantatges de dur-lo, aquest conjunt faran que l’experiència del «rider» vagi a un altre nivell sens dubte. I la majoria de vegades és per una falta de coneixement d’aquests, com a exemple, és pràcticament impensable veure algú practicant running amb xancletes o sabata de tacó…

Les característiques pricipals d’un bon calçat per la bici han de ser:

-Sola rígida: Això farà que tota la transferència d’energia i el pes del cos es reparteixi de manera uniforme per tot el peu, aprofitant així més la nostra força en cada pedalada, i minimitzant el risc de lesions. Una sola tova, com la d’una sabatilla esportiva convencional ocasiona punts de pressió on el peu està en contacte amb el pedal, que poden causar molèsties diverses, com adormiment dels dits del peu, dolor plantar, que a la llarga pot ocasionar lesions a l’arc del peu, com la temuda fascitis plantar.

-Transpirabilitat: La pràctica del SPINNING® és una activitat indoor, el que significa que les condicions ambientals faran que la nostra transpiració sigui més elevada, i aquesta transpirabilitat ens mantindrà els peus frescos.

A part d’aquestes dues molt importants qualitats, poden ser interessants altres aspectes, com tanques de velcro (encara que totes són valides), ja que són fàcils i rapides d’ajustar, altres tanques, sobretot amb components mòbils o metàl·lics a la llarga poden presentar problemes d’oxidació i falta de mobilitat degut a la suor que per la seva salinitat no es porta gaire bé amb aquests components.

Aquest tipus de calçat va sempre acompanyat d’un complement anomenat «cala», que és una peça metàl·lica que va ancorada a la sola de la sabata i s’encaixa automàticament en el pedal de les SPINNER® BIKES. El sistema utilitzat per la gran majoria és l’SPD (és el mateix que s’utilitza en la majoria de bicis de muntanya) La col·locació d’aquest element en la sabata pot ser objecte d’una altra entrada del blog, per la seva extensió, però no patiu, porteu-les al vostre tècnic de confiança SPINNING® i us assessorarem i col·locarem.

Aquesta unió amb la bici farà que sempre portem el peu col·locat al pedal de manera correcta, sense torsions, girs, i a la profunditat del pedal que necessitem, ajudant així a la correcta alineació dels genolls. Un altre aspecte que millora amb aquesta unió és l’aprofitament de la pedalada, ja que en cada fase del pedaleig podem aplicar força amb les dues cames i no només en la fase d’empenta, com pot succeir amb una sabatilla esportiva comú.

Si encara et queden dubtes o preguntes, et pots dirigir a qualsevol dels nostres tècnics, o per email a ruben@zenkiu.com i t’ho resoldrem!

Salut i pedals!

Rubén Fabra
Coordinador secció Spinning® Centre Oficial Spinning ® zenkiu
Spinning® Instructor level 2
SpinPower® Instructor

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *